Vyprážané rezne z kuracích kúskov

od Beáta Buláková


September 15, 2018




Mnohí určite budete namietať, že vyprážané rezníky nie sú práve tým najzdravším pokrmom. Nuž, najzdravším síce nie, ale chutným určite. A ak to s vyprážanými jedlami  nepreháňame, tak taký občasný prehrešok nám snáď priveľmi neublíži  - samozrejme vtedy, ak sa nemusíme takýmto pokrmom vyhýbať zo zdravotných dôvodov. Dnes som pre vás vybrala recept na kuracie rezníky pripravené tak trochu inak a dúfam, že vám budú chutiť.

SUROVINY (4 až 6 porcií):

4 ks kuracie prsia alebo stehienka bez kosti a kože (kuřecí prsa nebo stehýnka bez kosti a kůže)
4 polievkové lyžice hladkej múky (polévkové lžíce hladké mouky)
4 polievkové lyžice kyslej smotany (polévkové lžíce zakysané smetany)
3 vajcia (vejce)
3 strúčiky cesnaku (stroužky česneku)
soľ (sůl)
mleté čierne korenie (pepř)
čerstvá petržlenová vňať (čerstvá petrželka)
olej na vyprážanie (olej na smažení)
pažítka na ozdobu (pažitka na zdobení)

POSTUP:

Krok č. 1:
Mäso očistíme, umyjeme, dôkladne vysušíme, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajcia, hladkú múku, nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame (aby vznikla jednotná hmota).  

Krok č. 2:
Na panvici „rozpálime“ olej, do ktorého lyžicou povkladáme menšie kôpky mäsovej hmoty , lyžicou ich upravíme ich na placky a z oboch strán vypražíme do zlatista.  

Ako prílohu môžeme podávať napr. varené zemiaky, zemiakové pyré, hranolky alebo ryžu a zeleninový šalát.