Kuracie prsia plnené špenátovou zmesou

od Beáta Buláková


September 23, 2018



 Vyskúšala som recept na kuracie prsia plnené špenátovou zmesou. Zachutili mi a preto som sa rozhodla, že sa s vami o tento recept podelím. A tých, ktorí musia dodržiavať bezzvyškovú diétu určite poteší informácia, že ak pri príprave  špenát rozmixujú a vynechajú cesnak a mleté čierne korenie, môžu si i oni na týchto plnených prsiach pochutnať.  


SUROVINY (2 porcie)

2 ks kuracie prsia 
2 polievkové lyžice masla 
1 ½ šálky špenátu 
1 téglik bieleho cottage cheese 
1/4 šálky nastrúhaného tvrdého syra  
menší strúčik cesnaku 
olej 
soľ
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie

POSTUP

Krok č. 1:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, ochutíme čiernym korením a červenou paprikou. 

Krok č. 2: 
Na panvici rozpustíme maslo, prudko na ňom opečieme kuracie prsia, potom ich preložíme na plech na pečenie a z panvice na ne vylejeme výpek. Kuracie prsia pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ̊C cca 15 minút.

Krok č. 3: 
Na panvicu nalejeme trošku oleja, krátko na ňom opražíme cesnak (nakrájaný alebo prelisovaný), pridáme dobre umytý špenát a restujeme až kým špenát „nezvädne“. Osolíme, okoreníme, pridáme cottage cheese a nastrúhaný tvrdý syr a varíme až kým sa syry neroztopia.

Krok č. 4:
Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme na polovicu – ale nerozkrojíme ich úplne. Potom prsia naplníme špenátovou zmesou. Ako prílohu môžeme podávať uvarené alebo opečené zemiaky, hranolky, ryžu alebo len nejaký chutný zeleninový šalát.